FANDOM


9870 Németország, Drezda Cholerabrunnen és a Residenzschloss.

A készítés helyeSzerkesztés

Németország, Drezda, Cholerabrunnen és a Residenzschloss.

A készítés idejeSzerkesztés

Fortepan szerint 1955 körül. Lehetséges időpont 1956 után.

A középső torony tetején látszik, hogy már folytak rajta háború utáni helyreállítási munkák. 1946 tavaszán fedték be, a képnek tehát ezután kellett készülnie.

A drezdai képen a P-tábla mögötti autó egy P70-es lehet, méghozzá ovális lámpával. Ezt a www.p70.hu oldal alapján 1956 folyamán vezették be. Szintén 56 utáni dátumra utal a parkoló autók mögött, takarásban álló kisbusz, amelynek a látható része egy 1956-os Garant 30K lehet. Ezért inkább 56+ néhány év lehet a készítés időpontja. Kb. ekkor jelentek meg a műbőr egybeülések a motorokon, mint amelyik a kisbusz mögött, a szobor előtt áll.

LeírásSzerkesztés

A kút a Sophienstraße (balra) és a Kleine Brüdergasse (jobbra) sarkán áll. A romos épület a kút mögött a Taschenbergpalais, amelyet 1992-ben állítottak helyre, azóta mint Grand Hotel Kempinski funkcionál. A három toronyból a jobboldali a Residenzschloss dél-nyugati saroktornya, a középső a kastély Hausmannturm-ja, a bal szélső pedig a Hofkirche tornya. A Sophienstraße túloldalán van egyébként a Zwinger (ez ugye nem látszik a képen). Autó rendszám: TS 61-45

Fortepan fotóSzerkesztés

Lásd mégSzerkesztés

Kapcsolódó kép: Foto8932 ugyanaz a kép

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Wikia hálózat

Véletlen wiki