FANDOM


8897.jpg Ismeretlen, vonatszerelvény

A készítés helyeSzerkesztés

Ismeretlen, vonatszerelvény

A készítés idejeSzerkesztés

1940 körül

LeírásSzerkesztés

Veszteglő vonatszerelvény A gőzmozdony egy telített gőzű, kompaund gépezetű MÁV 375-ös, a MÁV Gépgyár 74-es szerkezetszámú kivitele. Ez látszik a füstszekrény hátulsó részén lévő kéményről, a tömszelencéről és a nem előrenyúló hajtórúdról. Knorr-rendszerű fékkel (utólag) felszerelve, még villanyvilágítás nélkül. (Index: rm40 topiktárs segítségével).

A mozdonyt az 1900 évektől 1959-s évekig gyártották. A mozdonyok belső keretes, 1'C1' tengelyelrendezésű, azaz három, a keretbe ágyazott kapcsolt kerékpárral, valamint előttük és mögöttük egy-egy, a pályaívekbe beállni képes futókerékpárral készült gőzmozdonyok voltak. A személykocsik hasonlóak (tengelyek száma más), mint a "MÁV ABak 201.089 pályaszámú" nosztalgiakocsija, ami az 1910-s évek elején készült.

Fortepan fotóSzerkesztés

Lásd mégSzerkesztés

Kapcsolódó kép: Nincs

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Wikia hálózat

Véletlen wiki