FANDOM


3955.jpg Budapest, Teréz krt. 38

A készítés helyeSzerkesztés

Budapest, Teréz krt. 38

A készítés idejeSzerkesztés

1965 körül

LeírásSzerkesztés

Ez a kép a volt Lenin krt. 96. sz. háznál készült. Ráadásul még egy adalék a kép készítésekor is már itt működött boltról: "Akár hiszi a nyájas olvasó, akár nem, volt egyszer egy Tanért bolt a Lenin körút 96-ban. Ez a Tanért bolt (más néven Uránia-bolt) arról volt nevezetes, hogy mindenféle optikákat árusítottak benne, sőt, volt idő, amikor komplett, szovjet gyártmányú refraktort is vásárolhatott a lelkes amatőr. Az optikai választék azonban többnyire a MOM által gyártott egytagú lencsékből, prizmákból és szűrőkből állt, de hébe-hóba jó minőségű akromátok is a pultra kerültek." (forrás: http://www.mcse.hu/tavcsoves_sarok/20060902_diovero_2.html) Teréz krt 38. A képen harmadik épületet lebontották és helyén áll egy biztosító irodaháza. A járdánál egy Volga személygépkocsi.

Fortepan fotóSzerkesztés

Lásd mégSzerkesztés

Kapcsolódó kép: Nincs

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Wikia hálózat

Véletlen wiki