FANDOM


2464.jpg Tatabánya, a felsőgallai vasútállomás környéke

A készítés helyeSzerkesztés

Tatabánya, Felsőgalla fölötti hegyről ÉNY-i irányban

A készítés idejeSzerkesztés

1960 körül

LeírásSzerkesztés

A kép a 2463 sz. fényképpel közel azonos pozícióból készült. Alul középen a láthatóan frissen elkészült 1-es (később pár évig 100-as) autóút vasúti aluljárója látható. Tőle jobbra az akkori Tatabánya-felső (ma Felsőgalla) vasútállomás épületének egy része, a közelében Felsőgalla néhány háza. Feljebb a Cementgyár és a Karbidgyár, valamint a Szénosztályozó épületei. A kép közepe táján a felsői vasútállomáshoz tartozó ipari vágányhálózat. A két magas kémény közül a baloldali csúcsánál van az ún. Hármashíd környéke, ettől balra az I. sz. erőmű kéményei és hűtőtornyai. A jobboldali kémény csúcsa közelében felismerhatő az Alsógalla felé kanyarodó régi országút nyomvonala, és a hegy lábánál sejthetők Alsógalla kertjei is. Újvárosi lakótelepi házai viszont hiányoznak, feltehetőleg a kép készítésekor még nem épültek fel.

Fortepan fotóSzerkesztés

Lásd mégSzerkesztés

Kapcsolódó kép:

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Wikia hálózat

Véletlen wiki